Video

Steunpunt: 21.000 ouderen mishandeld in Brabant

19 november 2012 om 09:53
nl
Er worden in Brabant naar schatting 21.000 ouderen mishandeld. Daarbij gaat het niet alleen om fysieke mishandeling. Dat zegt Maria Spijkers van het Steunpunt Huiselijk Geweld Eindhoven en de Kempen maandag.
Geschreven door

Er zijn volgens Spijkers allerlei vormen van mishandeling. Zo worden ouderen niet alleen vastgebonden en geslagen, maar ook seksueel misbruikt. Ook zijn er gevallen bekend waarbij ouderen financieel worden uitgebuit. Familieleden pinnen bijvoorbeeld meer dan is afgesproken, zonder dat ouderen daarvan weten.
In Nederland zijn er ongeveer 200.000 gevallen van mishandeling bekend. Dit kan echter het topje van de ijsberg zijn. Spijkers zegt dat het signaleren van de problemen een groot probleem is, omdat ouderen zich voor de mishandeling schamen.
Voorlichtingscampagne van ouderenorganisatiesIn Brabant is maandag het startschot gegeven voor de voorlichtingscampagne 'Ouderen in veilige handen'. Daarmee willen ouderenorganisaties samen met de overheid het taboe van het melden van mishandelingen doorbreken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.