BZW wil snel duidelijkheid over treinverbinding met België

TILBURG - Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur moet snel akkoord gaan met het Belgische voorstel om per 9 december een extra Fyratrein te laten rijden tussen Breda en Antwerpen. Dat vindt de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging.

De Belgische spoorwegen NMBS hebben de minister voorgesteld om acht keer per dag een nieuwe Fyra-dienst te beginnen tussen Brabant en België als alternatief voor de Beneluxtrein, die dan uit de dienst wordt genomen. Nederland moet dan wel de helft van de kosten van de nieuwe spoorverbinding meebetalen.

De ondernemers uit Brabant en de provincie Zeeland vinden dat het voorstel van de NMBS de perfecte oplossing biedt om uit de ontstane impasse te komen. Want er bestaat al lange tijd onzekerheid over de treinverbinding vanuit Brabant met de zuiderburen.

BZW: graag vóór 9 december beslissen
De intercity naar Antwerpen via Roosendaal wordt vanaf 9 december uit de dienstregeling genomen. Ooit was afgesproken dat er dan een Fyratrein vanuit Den Haag via Breda naar België zou gaan rijden. Maar dat plan is op de plank blijven liggen.
De BZW hoopt dat voor 9 december de kogel door de kerk is en het ministerie gunstig heeft besloten over het Belgische voorstel.

Overigens is het Fyra-dossier in het nieuwe kabinet doorgeschoven naar staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur.
Deel dit artikel: