Huis van de Toekomst: de woning van familie Heinz is voorzien van alle technische snufjes

TETERINGEN - Verdi Heinz uit Teteringen bedient zijn hele huis met zijn smartphone. Zo zet hij de lampen uit, de muziek aan, en hij kan even kijken of de baby nog slaapt. Hij heeft er een project van gemaakt: Huis van de toekomst Nu.

Heinz wil laten zien wat op dit moment de mogelijkheden zijn met de apparatuur die voor iedereen te verkrijgen is. Het is zijn jongensdroom om een huis maximaal te automatiseren.

Hij verhuisde een paar maanden geleden naar een gloednieuw huis in Teteringen. Dat was het ideale moment voor de uitvoering van zijn plannen. Hij maakte er meteen een website voor, zodat iedereen kan zien wat er tegenwoordig mogelijk is.

Vreemde in de tuin
Al liggend op de bank, krijgt Verdi een berichtje op zijn mobiele telefoon. 'Ik krijg een melding dat er een persoon door mijn tuin loopt'' deelt hij mee. In de tuin hangen camera's, en zodra die vreemden registreren, wordt dat naar Verdi's mobiel gestuurd. Geen paniek, want het is de klusjesman maar.


Zelfs als je in de badkamer op de weegschaal gaat staan, kun je binnen een paar tellen van je mobiel aflezen hoe het met je lichaam gesteld is. Je vetgehalte, spieren en of je nog bent aangekomen.

Slaapliedje op afstand
In de babykamer hangt een camera boven de wieg. Als het jongste zoontje moet huilen, krijgen papa en mama daar meteen een melding van. Mochten zij niet thuis zijn, dan kunnen ze op afstand met het jongetje praten, of een slaapliedje voor hem aanzetten.

Verschillende merken zien deze familie als het perfecte proefpersoon. In ruil voor gratis apparaten, mogen zij de nieuwste snufjes uittesten.

Robot
Er kan tegenwoordig erg veel, maar nog lang niet alles. De techniekliefhebber weet wel wat hij nog mist. ''Een robot waar je mee kan praten en die voor mij een kopje koffie zet als ik een kater heb''.
Deel dit artikel: