Ruth van der Meijden tweede bij Warandeloop Tilburg

TILBURG - Ruth van der Meijden is er zondag voor het tweede jaar op rij net niet in geslaagd om tijdens de Warandeloop in Tilburg de lange cross te winnen. De Eindhovense atlete eindigde na 8000 meter, net als vorig jaar, als tweede.
De titel ging opnieuw naar Adrienne Herzog, die haar titel prolongeerde. Maureen Koster werd derde.

Jamie van Lieshout uit Tilburg eindigde als zesde. "Ik dacht dat ik eindelijk met mijn laatste rond bezig terwijl ik er nog eentje moest", zei Van Lieshout na afloop.

EK cross in Boedapest
Bij de internationale wedstrijd eindigde Van Lieshout als 22ste. De Tilburgse atlete wil graag naar het EK cross dat op 9 december in Budapest wordt gehouden.

Of de prestatie van zondag genoeg is, moet nog blijken. De EK-selectie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Ruth van der Meijden lijkt zeker van deelname aan het EK. De Eindhovense was al voorgeselecteerd. Tijdens het NK cross moest ze alleen nog vormbehoud tonen. De zilveren medaille lijkt haar goede vorm te bevestigen.

Choukoud wint
Bij de mannen (tien kilometer) ging de nationale titel wederom naar Khalid Choukoud. Abdi Nageeye en Jesper van der Wielen eindigden als tweede en derde.

Internationale cross
In de eindstand om de internationale cross eindigden Herzog en Choukoud beide als tweede. Bij de vrouwen ging de eindzege naar de Portugese Ana Dulce Felix, bij de mannen was de Belg Dame Tasema de sterkste.