Video

'Stek' van Anne Frankboom geplant in Rucphense heemtuin

26 november 2012 om 13:49
nl
Een inmiddels twee meter hoge afstammelingeling van de Anne Frankboom is maandagochtend geplant in de Heemtuin in Rucphen. De paardenkastanje is geschonken door Ria en Fred Akkerman uit Sint Willebrord.
Geschreven door

Ria kreeg een stekje van haar broer, die het op een veiling had gekocht. Vervolgens plantten Ria en haar man het stekje in hun achtertuin. Daar groeide het in vier jaar tijd uit tot een boompje van twee meter.
Mooie plekHet echtpaar is 75 jaar oud en realiseerde zich dat zij niet voor eeuwig voor de boom zouden kunnen zorgen. Daarom besloten ze er een betere, definitieve plek voor te gaan zoeken. Volgens Ria is de heemtuin een perfecte plek: "Hier komen ook kinderen om dingen te leren. Nu kunnen ze ook leren over Anne Frank en de oorlog. Dat mag nooit vergeten worden."
GeschiedenisHet boompje kan op deze manier zorgen dat de geschiedenis niet vergeten wordt. Het is namelijk een nazaat van de originele Anne Frankboom. Toen Anne Frank ondergedoken zat in het Achterhuis in Amsterdam, keek zij uit op de boom en schreef hierover in haar dagboek. In 2010 waaide de originele boom om.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.