Marianne Vos uitgeroepen tot wielrenster van het jaar

DEN BOSCH - Wielrenster Marianne Vos uit Meeuwen is uitgeroepen tot wielrenster van het jaar. Moreno Hofland uit Roosendaal werd verkozen tot talent van het jaar. Dat gebeurde op het Nationaal Wielergala in het Theater aan de Parade in Den Bosch.
Vos nam voor de zevende keer de Keetie van Oosten-Hage Trofee in ontvanst. Ze kreeg de trofee uit handen van gedeputeerde Brigite van Haaften. Vos hoopt dat de sport op een goede manier uit de problemen komt. "Met passie en inzet kun je veel bereiken'', zo zegt Vos.

Hofland
Moreno Hofland uit Roosendaal werd verkozen tot talent van het jaar. Hofland, vanaf volgend seizoen beroepscoureur, kreeg de bokaal uit handen van Theo de Rooy. De nationaal kampioen bij de beloften liet onder andere Michiel van der Heijden uit Drunen achter zich. Van der Heijden won dit jaar twee keer zilver op een WK, hij deed dat zowel bij de mountainbikers als de bij veldrijders.

Terpstra beste wielrenner
Niki Terpstra werd wielrenner van het jaar. Terpstra was zelf niet aanwezig op het gala, hij was in Slowakije. De wielrenner nam de Gerrit Schulte Trofee op het vliegveld in ontvangst van acteur Frank Lammers.

Niki Terpstra werd dit jaar nationaal kampioen en hij won Dwars door Vlaanderen. De wielrenner vindt dat de selectieprocedure niet is zoals deze zou moeten zijn. Hij hoopt 'dat er wat mee gedaan wordt'.


De Rabobank heeft de Peter Post Trofee gekregen voor de verdiensten voor de Nederlandse wielersport. Piet van Schijndel van de raad van bestuur nam de prijs in ontvangst.

Van Schijndel hield een korte rede over het terugtrekken van Rabobank. Hij zei dat de sport weer schoon moet worden. Van Schijndel was zeer verrast over de Peter Post Trofee.