Video

Roosendaalse bejaarden beginnen pietenorkest

27 november 2012 om 12:27
nl
Een pietenorkest op hoge leeftijd. Verzorgingshuis d'n Egelantier in Roosendaal heeft een speciaal zwartepietenorkest met de gemiddelde leeftijd rond de 80 jaar. De kapel speelt sinterklaasliedjes en treed donderdag op tijdens de sinterklaasviering komende donderdag in het tehuis.
Geschreven door

Sinterklaas is dan wel een vrouw. En de pieten mogen soms wat zwarter, maar ze staan er maar mooi, de tien hoogbejaarde muzikanten van het Pietenorkest van Verzorgingshuis De Eglantier in Roosendaal. Van 'Zie de maan schijnt door de bomen' tot en met 'Sinterklaas Kapoentje', alle sinterklaasklassiekers worden gespeeld.
Eigen kapelHet idee voor een eigen huiskapel bestond al langer bij de bewoners van verzorgingshuis De Eglantier van Stichting Groenhuysen. Het tehuis in de Roosendaalse wijk De Kroeven wilde graag een eigen huiskapel. "Dus dan doen we het zelf", lacht dirigente en sinterklaaszuster Corita Wilmans. Ze is apetrots op haar pieten."Er mag af en toe best een valse noot klinken, hoor. Wij zijn welwillende amateurs, geen professioneel orkest." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.