Stroomstoring na brand elektriciteitshuisje Kaatsheuvel treft 650 huishoudens

28 november 2012 om 21:36
nl
Door een brand in een elektriciteitshuisje aan de Eikendijk in Kaatsheuvel was woensdavond in de omgeving de stroom uitgevallen. De storing heeft in totaal 650 huishoudens getroffen in delen van Kaatsheuvel, Waalwijk en Sprang-Capelle. Vanaf negen uur waren alle huishoudens weer van stroom voorzien.
Geschreven door

Na een klein uur waren 575 huishoudens weer aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. 75 huishoudens en het sportcomplex dat vlak bij het elektriciteitshuisje liggen, waren tot negen uur verstoten van stroom. Voor de plaatselijke handbalclub en tennisclub wordt noodstroom geregeld zodat ze donderdagmorgen in ieder geval vooruit kunnnen.   
Elektriciteitshuisje moet gerepaeerd wordenHet elektriciteitshuisje is flink beschadigd en zal moeten worden gerepareerd. Dat laat netbeheerder Enexis weten. Volgens Enexis is de schade bij het huisje aanzienlijk. "Onze belangrijkste prioriteit is dat de huishoudens weer stroom hebben, en dat is nu het geval."
Het NH-Hotel in Waalwijk zat ineens zonder licht woensdagavond. "Dat vroeg om de nodige aanpassingen", vertelt hotelmedewerker Pieter Brans van het hotel waar de stroom net weer aan was gesprongen. "In de keuken konden we niet meer koken, dus hebben we met het gas voor iedereen in het restaurant in ieder geval een omelet van het huis kunnen maken."
Overal kaarsjesOok werden in het hotel, dat 75 gasten in huis heeft en een eetzaal vol mensen, kaarsjes neergezet om het uitvallen van de stroom op te vangen. "We hebben ze overal neergezet", vertelt Brans. "In de toiletten, op de kamers, in de gangen. We hebben mensen een vroegen Kerst bezorgd." Gasten reageerden gelaten op de stroomstoring. "Mensen reageren vol begrip. Ze weten dat wij er ook niets aan kunnen doen."   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.