Verdachte weer op vrije voeten na mishandeling in Den Bosch

WIJK EN AALBURG - Een van de zes verdachten van de ernstige mishandeling van een politieagent afgelopen weekend in Den Bosch, is weer op vrije voeten. De andere vijf zitten nog wel vast. Ze worden officieel beschuldigd van poging tot doodslag.
De rechter-commissaris bij de rechtbank in Den Bosch wees het verzoek van Justitie af om ook de zesde verdachte langer vast te houden.

De andere vijf verdachten in de zaak blijven nog veertien dagen in voorlopige hechtenis. Vier van hen werden in het weekend opgepakt, omdat ze zaterdagnacht een agent zouden hebben toegetakeld. De twee andere verdachten werden dinsdag opgepakt.

Poging tot doodslag
Een van de verdachten is een vrouw. Vijf verdachten komen uit Wijk en Aalburg, de andere uit Veen. Ze worden in eerste instantie poging tot doodslag ten laste gelegd. Mocht dit niet bewezen kunnen worden, dan gaat het om een poging tot zware mishandeling of openlijk geweld op de openbare weg.

Allen hebben voor een jaar een gebiedsverbod opgelegd gekregen door burgemeester Ton Rombouts van de gemeente Den Bosch.