Omwonenden Efteling klagen over geluidsoverlast Aquanura

KAATSHEUVEL - De fonteinenshow Aquanura van De Efteling produceert behalve lichteffecten en metershoge waterstralen, ook teveel lawaai. Dat lieten omwonenden van het pretpark aan CDA-fractievoorzitter Gert-Jan van den Dries weten die er mee naar de wethouder van Loon op Zand ging.
"Vanaf het begin waren er klachten over de geluidsoverlast, die is toen wel aangepast, maar nog steeds krijgen wij klachten van omwonenden", zegt de fractievoorzitter van het CDA. "Het is dan niet eens zozeer de muziek, als wel het geluid van de mechanische installatie."

Binnen de geluidsnormen
Wethouder Gerard Bruijniks liet Van den Dries weten dat er geluidsmetingen zijn gedaan bij de attractie en die laten zien dat Aquanura binnen de geluidsnormen blijft. Een woordvoerder van de Efteling zegt tegen het Brabants Dagblad dat het attractiepark nauwelijks klachten over het geluid van Aquanura krijgt.

"Ik raad omwonenden die last hebben van het geluid dan ook aan, hun klacht behalve bij de gemeente, vooral ook bij De Efteling te leggen", zegt Van den Dries. "Zolang het geluid van Aquanura een zorg is voor bewoners, zou ik tegen de omwonenden willen zeggen, laat van je horen."