Wordt Ranomi Kromowidjojo weer Sportvrouw van het Jaar? Of toch Marianne Vos?

2 december 2012 om 20:27
nl
De genomineerden voor de titels Sportman en Sportvrouw van het Jaar zijn weer bekendgemaakt. Bij de vrouwen lijkt de strijd te gaan tussen twee Brabantse toppers: wielrenster Marianne Vos en zwemster Ranomi Kromowidjojo.
Geschreven door

Kromowidjojo, zwemster van NZE uit Eindhoven, won de prijs vorig jaar al. Vos won 'm nog nooit. De Brabantse dames hebben conurrentie van zeilster Marit Bouwmeester en dressuuramazone Adelinde Cornelissen.
Vos of 'Kromo'Maar de strijd lijkt toch vooral te gaan tussen 'Kromo' en Vos. Allebei wonnen ze dit jaar bijna alles wat er te winnen viel. De wielrenster uit Meeuwen was oppermachtig in de olympische wegwedstrijd in Londen en veroverde in Valkenburg de wereldtitel. Kromowidjojo pakte op de Olympische Spelen twee keer goud en een keer zilver.
Nog meer Brabants succes?Ook bij de Sportploeg van het Jaar is er grote kans op Brabants succes. Het Nederlands vrouwenhockeyteam, winnaar van goud op de Spelen, is genomineerd en die ploeg draait voor een groot deel op Brabantse speelsters. Zij hebben concurrentie van het vrouwenestafetteteam 4x100 meter vrije slag en de Nederlandse atletiekploeg 4x100 meter estafette.
Bij de mannen gaat de strijd tussen turner Epke Zonderland, windsurfer Dorian van Rijsselberghe en schaatser Stefan Groothuis. Een vakjury heeft de nominaties bepaald. Tijdens het Sportgala van NOC*NSF, later deze maand, mogen de sporters hun stem uitbrengen en zullen ook de vakjuryleden nogmaals kiezen. In de vakjury zitten onder anderen Pieter van den Hoogenband en Leontien Zijlaard-van Moorsel.
Omroep Brabant-lezers willen VosDe bezoekers van omroepbrabant.nl hebben overigens een duidelijke voorkeur voor Marianne Vos als sportvrouw van het jaar. Dat bleek al in september uit een poll op onze site.
In september, net nadat Vos wereldkampioen op de weg was geworden in Valkenburg, legden we dezelfde keuze ook voor aan een aantal Brabantse sporters. Anky van Grunsven uit Erp heeft een lichte voorkeur voor Ranomi Kromowidjojo. "Zij heeft op de Spelen toch twee keer haar kans gepakt." Oud-hockeyer Jeroen Delmee uit Boxtel vindt dat Marianne Vos de titel moet krijgen. "Zij weet gewoon een heel jaar lang te presteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.