Afvalverwerker Van Gansewinkel in Eindhoven en vakbonden eens over sociaal plan

5 december 2012 om 18:56
nl
De directie van Van Gansewinkel en de vakbonden hebben een principe-akkoord bereikt over een sociaal plan voor de zeshonderd personeelsleden van de afvalverwerker in ons land die hun baan verliezen. Het akkoord voorziet in een hogere ontslagvergoeding dan aanvankelijk de bedoeling was voor de tweehonderd werknemers die gedwongen ontslagen worden.
Geschreven door

Acties zijn van de baan, al kunnen leden van vakbonden zich tussen 12 en 20 december nog wel uitspreken in een schriftelijke enquête van de bonden. Er zijn ook betere afspraken gemaakt voor de begeleiding naar ander werk. Die gelden ook voor de vierhonderd personeelsleden van het concern, die zijn hoofdvestiging in Eindhoven heeft, die een tijdelijk contract hebben. Het sociaal plan geldt voor drie jaar.
Eerder eindbod afgewezenHet akkoord werd bereikt met FNV Bondgenoten, de Abvkabo en de CNV Vakmensen. De directie van het bedrijf had eerder een eindbod op tafel gelegd, maar dat werd door de werknemers afgewezen. De partijen keerden daarna naar terug de onderhandelingstafel met het sociaal plan als resultaat. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.