Brabantse politiek gaat praten over megastal Asvam in Liessel

6 december 2012 om 12:22
nl
De Brabantse politiek mag haar zegje doen over de verhuizing van het grote varkensbedrijf Asvam van Helmond naar Liessel. Dat antwoordt het provinciebestuur op vragen van GroenLinks en de PvdA
Geschreven door

Asvam ligt nu te dicht bij de bebouwde kom van Helmond. Daarom wil de gemeente Deurne medewerking verlenen aan vestiging van het bedrijf met 17.000 varkens in Liessel. Het nieuwe bedrijf beslaat een oppervlakte van vijf hectare.
Onomkeerbare stappenDe provincie wil onder voorwaarden ook meewerken. Formeel hebben Provinciale Staten daar geen invloed meer op. GroenLinks en de PvdA hebben gevraagd geen onomkeerbare stappen te nemen tot Provinciale Staten zich over de nieuwe megastal hebben uitgesproken. Het provinciebestuur heeft besloten die wens in te willigen.
Informatie-avond over verhuizingVerschillende actiegroepen, waaronder Stop de stank in Deurne, keren zich tegen de komst van de megastal. Donderdag was er een informatie-avond over de verhuizing. Die avond was niet toegankelijk voor de pers.
GroenLinks en de PvdA vinden dat de avond wel openbaar moet zijn, maar het provinciebestuur wil zich daar niet mee bemoeien. De avond werd georganiseerd door netwerk De Peelhorst. Inmiddels heeft Stop de stank voor 23 januari een eigen bijeenkomst gepland, waarvoor uitnodigingen worden verstuurd aan de pers en mensen die verder van de nieuwbouwplek wonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.