Video

Daklozenopvangcentra Brabant klaar voor de winter

6 december 2012 om 16:57
nl
De daklozencentra in Brabant zijn klaar voor de komende vorstperiode. De meeste opvangcentra denken dat niemand op straat hoeft te slapen in de vijf Brabantse grote steden. Maar goed ook want de temperaturen zakken snel.
Geschreven door

Veel centra zetten extra bedden neer en er worden extra warme ruimten geopend. In Tilburg en Eindhoven gaan de extra maatregelen per direct in. Traverse in Tilburg rekent op vier of vijf extra slapers. Er staan voor de zekerheid ook stoelen en tafels om aan te slapen.
WinterregelingOok in Bergen op Zoom en Breda wordt rekening gehouden met extra klanten in de dag- en nachtopvang. In Helmond is er sprake van een winterregeling, die van kracht wordt wanneer het twee dagen onder nul blijft.
Over het algemeen denken alle daklozencentra de komende vorstperiode genoeg ruimte te hebben om mensen binnen op te kunnen vangen. In Tilburg kunnen daklozen terecht in De Loop aan de Gasthuisring. Daar wordt ook voor soep en koffie gezorgd. Als er niet genoeg bedden zijn, zijn er in ieder geval genoeg andere mogelijkheden voor mensen om binnen te kunnen blijven.
Matras op de grondIn Bergen op Zoom bij Bed, Bad en Brood hoeft niemand buiten te slapen. "Desnoods leggen we matrassen op de grond, maar de deur staat voor iedereen open tijdens deze winterperiode", vertelt een medewerker.
In Eindhoven gaat vrijdagavond de speciale winternoodregeling in. "Die gaat van start als de gevoelstemperatuur meer dan twee nachten achter elkaar daalt tot vijf graden onder nul", meldt het persbericht van de Maatschappelijke Opvang. In Eindhoven staan dertig extra bedden bij verslavingsinstituut Novadic-Kentron aan de Mathildelaan en bij de verschillende lokaties van opvanginstantie Neos.
Winterregeling HelmondIn Helmond kan de doelgroep gebruik maken van het Passantenverblijf of d'n Herd. In deze stad wordt de winterregeling opgeheven als de voorspelling is dat het vijf nachten boven nul blijft, zo laat wethouder Margreet de Leeuw-Jongejans via een woordvoerster weten. De regeling geldt sowieso voor de Kerst- en Oud-en-Nieuwperiode.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.