Discipline treedt weer op na Veldhovens moorddrama

8 december 2012 om 13:55
nl
Het is ruim twee jaar geleden dat de Eindhovense band Discipline een dieptepunt bereikte. De zanger van de hardcoreband, Joost de Graaf, heeft zijn echtgenote Linda Manders uit Veldhoven met een hamer om het leven gebracht. Daarna stak hij hun huis in brand.
Geschreven door

De band zag het toen niet zitten om met een nieuwe zanger verder te gaan, na alles wat er gebeurd was. Na het drama werden alle geplande optredens van de site verwijderd. Joost werd in mei veroordeeld tot 13 jaar cel.
Nieuwe zangerToch is het er nu van gekomen, want de band kondigde op 21 november op hun Facebook-pagina aan dat zij de draad weer oppakken. Merijn Verhees gaat Joost de G. vervangen. Hij zingt ook in de band Sparrow Falls en vroeger zong hij bij Banner Of Thugs. Discipline is vooral bekend van het nummer 'Red& White Army', wat vaak gedraaid werd tijdens thuiswedstrijden van PSV.
Eerste optreden in 2,5 jaarVrijdag 23 november stond de band voor het eerst sinds het drama in 2010 weer op de planken. Zij traden op in Hamburg met de bands Cock Sparrer en Iron Cross. Op 1 december gaven zij ook een concert in Hamme in België. Voor de fans die de plotselinge come-back gemist hebben is er goed nieuws: 13 april staat de band op Punk& Disorderly Festival in Berlijn en 24 Augustus op het Ehrlich& Laut Festival.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.