Willy van de Kerkhof: 'Hutchinson de nieuwe stofzuiger van PSV'

10 december 2012 om 10:22
nl
Uitermate tevreden waren Willy en René van de Kerkhof met de overwinning van PSV op FC Twente. “Niet alleen met de uitslag, maar ook met het spel”, zegt Willy, die vroeger door het leven ging als de stofzuiger op het Eindhovense middenveld. In de Canadees Atiba Hutchinson ziet hij nu de verre opvolger van zichzelf, maar dat ziet broer René net even anders.
Geschreven door

“Kracht en power”, dat was volgens Willy het grote verschil tussen het PSV van zondag en dat van de wedstrijden ervoor.
Ook volgens René is het een mentaliteitskwestie. “De wil om te winnen was er, de achterhoede was fantastisch, een herboren Matavz die met Hutchinson en Marcelo de uitblinker was. Nu nog van NEC en NAC winnen en we kunnen met een gerust hart Kerst en Oud en Nieuw vieren.”
Luxeprobleem voor AdvocaatWel staat trainer Dick Advocaat voor een moeilijke keuze in de volgende wedstrijden. Want volgende week is Mark van Bommel ook weer inzetbaar. Wat Willy betreft mag in elk geval Atiba Hutchinson op het middenveld blijven staan. “Mark kan gewoon voor hem spelen en dan is Hutchinson zo’n beetje de stofzuiger van weleer.” Maar René ziet het toch anders. “Voor mij is Mark van Bommel de stofzuiger van dit PSV. Advocaat heeft een luxeprobleem.”
Niet alleen PSV pakte de volle winst, ook RKC Waalwijk won dit weekend en wel van NEC. “De hand van Erwin Koeman is zichtbaar”, vindt Willy. “RKC overklaste NEC. Ze zullen stevig in het linkerrijtje blijven staan.” En zo zou eventueel Europees voetbal dichtbij kunnen komen. “Dat zou echt fantastisch zijn. Het kan er best in zitten.”
Prima weekendDe twee laagst geklasseerde clubs, NAC en Willem II, wonnen niet maar behaalden wel allebei een verdienstelijk gelijkspel. “NAC speelde een fantastische wedstrijd tegen Feyenoord”, vond René. “NAC komt langzaam terug.” Ook Willem II baarde opzien door AZ op 0-0 te houden. “De onderste clubs pakken steeds meer puntjes. Het wordt nog een spannende strijd bij de onderste plaatsten.”
Eindconclusie: het was een prima weekend voor de Brabantse clubs.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.