Trots maakt zich hard voor groen dak Oss: ‘We hoeven toch geen eenheidsworsten te zijn?’

12 december 2012 om 12:46
nl
Dirk Kurzweg heeft iets met de kleur groen. Daarom heeft hij het dak van zijn huis in de Granietstraat in Oss groen laten verven. Leuk voor hem, zou je misschien zeggen. De gemeente Oss steekt er echter een stokje voor. Zijn dak tast het straatbeeld aan, luidt het oordeel.
Geschreven door

Daarom moet Kurzweg zijn groene dak een ander kleurtje geven. Doet hij dat niet voor februari, dan kost hem dat 6000 euro. Herstel van het dak gaat ongeveer 3500 euro kosten. En dat is een stevig bedrag voor de man, die momenteel zonder werk zit.
De Osse afdeling van Trots op Nederland begrijpt niets van het besluit. Raadslid Joop van Orsouw: “In het Brabants Dagblad werd de situatie vergeleken met België, want daar zou het een rommel zijn. Welke rommel? Als we op vakantie gaan naar België vinden we het juist leuk dat we iets anders zien. We hoeven toch niet alleen maar eenheidsworsten te zijn?”
De tuin dan maarKurzweg werkt ondertussen verder aan een nieuw project. Zijn tuin wordt in ‘sprookjesstijl’ gemaakt. “Dat paste zo goed bij het groene dak”, zegt Kurzweg.  Trots op Nederland hoopt nog iets voor hem te doen. “Want dit is totale willekeur”, aldus Joop van Orsouw. “Er zijn meer huizen met groene daken in Oss.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.