Fors knalvuurwerk naar binnen gegooid bij shoarmazaak Tuana Breda

BREDA - Bij shoarmazaak Tuana aan het Monseigneur Nolensplein in Breda is maandagavond een stuk knalvuurwerk naar binnen gegooid. Er zijn scheuren in de muur ontstaan. De politie die spreekt van een forse strijker, gaat uit van een kwajongensstreek.
Mensen op straat hadden gezien dat er rond kwart voor negen een auto stopte waar een man uitstapte. Hij liep naar binnen en gooide een groot stuk vuurwerk naar binnen. Toen reed hij snel weer weg.

Er is niemand gewond geraakt, wel zitten er scheuren in de muur. Het stuk vuurwerk kwam voor in de zaak terecht, alleen achter aan de bar zaten klanten. De mensen die binnen waren, hebben wel flink last van suizende oren. De politie, die kwam naar aanleiding van de melding, heeft in de omgeving gezocht maar geen verdachte aangetroffen. Getuigen meldden dat zij een jongeman uit het pand zagen komen die vervolgens met een auto wegreed. Ook onderzoek daarnaar heeft nog niets opgeleverd.

'Naaistreek'
Een van de medewerkers zegt het maandagavond maar een naaistreek te vinden. "Ik denk dat het jongeren waren die een grapje wilde uithalen, maar voor ons is dit geen grapje, we zijn erg geschrokken. Ik wilde er nog achteraan gaan, maar dat durfde ik niet omdat ik niet wist wanneer het vuurwerk af zou gaan."