Fietsverkoper bakt frieten om niet failliet te gaan na postcodeprijs Drunen

DRUNEN - Fietsenhandelaar Eddy Fukkink uit Drunen heeft een bijbaantje als frietbakker moeten aannemen om het hoofd boven water te houden.
De zaken lopen slechts sinds de Postcodeloterij begin dit jaar 3500 fietsen uitdeelde in het dorp.

Destijds werden bestellingen voor fietsen afgezegd toen bleek dat mensen de postcodefiets gewonnen hadden. Inmiddels verkoopt Fukkink amper nog fietsen.

IJsprijs
Een ijssalon uit Werkendam klaagde deze week ook over een prijs van de Postcodeloterij. De ijsprijs viel daar waardoor de ondernemer duizenden euro's omzet misloopt. Fukkink vindt het ook vervelend voor de ijssalon maar "IJs is zo opgegeten, zo'n fiets gaat jaren mee."

"Ik heb zelfs nog geen postcodefiets ter reparatie gehad. Niet eens voor een lekke band en in die tijd zullen er vast wel mensen lek gereden hebben," vraagt de fietsenmaker zich hardop af. Hij heeft zelfs een bord voor zijn winkel staan waarop staat dat ook postcodefietsen welkom zijn.

Friet
Fukkink teert nu op reserves en zijn bijbaantje als frietbakker bij de Smulkar in het dorp. "Ik vind het fantastisch voor de mensen dat ze een prijs hebben gewonnen maar voor mij kan het zo niet lang meer duren, dan gaat de zaak echt over de kop."
Meer over dit onderwerp:
eddy fukkink fietsen postcodeloterij friet