Vogeltjesdansen met De Electronica's en Onder Ons

SINT WILLEBRORD - Als het eenmaal in je hoofd zit, gaat het er niet meer uit; het liedje van 'De Vogeltjesdans'. De bedenker ervan is de groep De Electronica's, een groep van drie accordeonisten uit Sint Willebrord, die tussen 1967 en 1983 zestien singles uitbrachten. Onder Ons blikt terug.
Van de zestien singles brak er maar één door in de top tien van de Nederlandse Top 40. De Vogeltjesdans was in die tijd dan ook op ieder feest te horen.

Het nummer was oorspronkelijk de B-kant van het liedje 'Radio 2000'. Onder het label van Johnny Hoes brachten Bert van Gageldonk, Jules Ketelaars en Marijn Heeren, de mannen achter De Electronica's, het nummer uit als single. Later produceerden ze ook nog 'De Billekesdans' en 'De Poesjesdans', maar die behaalden niet het succes van 'De Vogeltjesdans'.

Oranje
Het liedje kreeg afgelopen zomer een nieuw leven. Ernst Daniël Smit, Wolter Kroes en Yes-R zongen vanwege het EK op de melodie een liedje in met de naam 'Ben jij ook voor Nederland'.

Niet alleen Smit, Kroes en de Yes-R gingen met het vrolijke melodietje aan de haal. Op YouTube staan akoestische en geremixte versies. Ook is er te zien hoe de moves van zangeres Beyoncé prima kunnen op de muziek van De Vogeltjesdans.