Kinderpardon definitief, Eindhovense Mauro mag blijven

21 december 2012 om 21:02
nl
Het kinderpardon komt er definitief. Het kabinet heeft vrijdag besloten een regeling te treffen voor asielkinderen die minstens vijf jaar in Nederland wonen. Dit geldt ook voor Mauro, de Eindhovense asielzoeker die eerder uitgezet dreigde te worden.
Geschreven door

De asielkinderen en hun gezinsleden kunnen een verblijfsvergunning krijgen als zij aan een aantal voorwaarden voldoen, meldt persdienst Novum vrijdag.
Schrijndende situaties voorkomenMet het kinderpardon moeten schrijnende situaties als die van Mauro in de toekomst voorkomen worden, aldus Teeven.
De twintigjarige Mauro Manuel kreeg vorig jaar na veel politieke discussie een studievisum voor een jaar. Het was voor hem de enige manier om in Nederland te mogen blijven. Een verblijfsvergunning werd eerder door een meerderheid van de Tweede Kamer afgewezen. Mauro kwam op zijn negende alleen naar Nederland en woont al jaren bij pleegouders.
De maatregel voor het kinderpardon was al aangekondigd in het regeerakkoord van VVD en PvdA. Tijdens het vorige kabinet verzette de VVD zich nog fel tegen zo'n pardon.
Achthonderd kinderenStaatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) verwacht dat zo'n achthonderd kinderen in aanmerking komen voor de regeling. Volgens hem wordt er voor gevallen die net buiten de boot vallen alsnog gekeken of er een oplossing mogelijk is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.