Video

Brabantse waterschappen nemen voorzorgsmaatregelen tegen hoog water

24 december 2012 om 15:00
nl
De Brabantse waterschappen treffen maatregelen om hoog water te voorkomen. Door de hevige regenval van afgelopen dagen is de waterstand gestegen. Voor de komende dagen is er ook nog regen voorspeld. Plaatselijk zijn er percelen die blank staan, maar nergens leidt dat tot grote problemen.
Geschreven door

Waterschap De Dommel heeft vooral wateroverlast in stroomgebied Beneden Dommel (Boxtel, Esch, Sint-Oedenrode). Weilanden zijn ondergelopen en op een paar plaatsen zijn pompen in het veld geplaatst en klaargezet. Verder zijn watergangen en roosters vrijgemaakt van bladeren, zodat het water kan doorstromen. In de Essche Stroom zijn twee stuwen opengezet om water af te voeren.
ZandzakkenIn Den Bosch heeft het Waterschap Aa en Maas uit voorzorg vijftig zandzakken gelegd bij een kade van de Aa. Er wordt rekening gehouden met meer waterdruk op die kade, en daarom ie de kade preventief verstevigd. Plaatselijk zullen enkele uiterwaarden van de Maas onder water komen te staan.
De Waterschappen Brabantse Delta en Rivierenland melden dat alle gemalen werken. Extra maatregelen zijn in West-Brabant niet nodig. Er worden voorlopig nog geen problemen verwacht. Wel zullen alle Waterschappen tijdens de Kerst de situatie extra in de gaten houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.