Hondenbezitters ontvluchten vuurwerk tijdens jaarwisseling op natuurcamping Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Natuurcamping De Vlagberg van Staatsbosbeheer in Sint Anthonis is tijdens de jaarwisseling populair. Vooral mensen met honden komen kamperen, om het vuurwerk te ontvluchten. Op de campings van Staatsbosbeheer mag namelijk geen vuurwerk worden afgestoken.
De beheerder van de camping in Sint Anthonis zegt dat de jaarwisseling de drukste periode is in de winter. De wintercamping is geopend van november tot maart.

Er mag dus geen vuurwerk worden gebruikt op het terrein. De camping ligt anderhalve kilometer van het dorp. Dat daar wel vuurwerk de lucht in gaat, moet niet al te veel overlast geven. "We kunnen het mensen daar niet verbieden maar de overlast is wel beperkt."

Open tijdens de winter
De Vlagberg is één van de drie campings van Staatsbosbeheer die in de winter open is. Tijdens de jaarwisseling is de camping nog niet vol, dus wie interesse heeft kan zich nog melden.

Tijdens de Kerstdagen was het met zo'n vijf kampeerders veel rustiger dan verwacht op de camping. Dat zou door het natte weer komen, waardoor mensen toch maar thuis bleven.