Tanja Jess verliest finale Maestro

27 december 2012 om 22:29
nl
Actrice Tanja Jess uit Nuenen is er donderdagavond niet in geslaagd de finale van het Avro-programma Maestro te winnen. Jess legde het in de dirigeer-competitie net af tegen cabaretière Lenette van Dongen.
Geschreven door

In de vorige afleveringen van Maestro gaf het Holland Symfonia Orkest na punten van de jury de doorslag in wie er doorging naar de volgende ronde. In de finale was dit aan de kijker. Het publiek koos met 59% voor de cabaretière tegen 41% voor Tanja Jess.
Perfecte scoreDe jury was vol lof voor beide dames. Tanja Jess kreeg in totaal 56 punten van de Jury, Lenette van Dongen 57 punten. Lenette van Dongen kreeg wel een perfecte score van dertig punten voor haar vertolking van de Vijfde van Beethoven.
De twee vrouwen bleven na acht weken over uit een veld van acht prominenten Nederlanders. Tanja Jess wist in de halve finale nog wel rapper Kleine Viezerik te verslaan, maar moest tijdens de finale haar meerdere erkennen in Van Dongen.
Werken tijdens finaleTanja Jess bracht in de finale een deel van de koorversie van Der Schönen blauen Donau van Johann Strauss Jr. en een stuk uit de Vijfde Symfonie van Beethoven. Lenette van Dongen dirigeerde behalve ook uit dit beroemdste werk van Beethoven ook het koorstuk Land of Hope and Glory van Edward Elgar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.