Inbreker pleit agent die hem neerschoot vrij: ‘Ik denk dat hij niet zo’n goede conditie had'

OSS - Bernard Regter (29) uit Oss 'werkte' ruim tien jaar als inbreker. Tot hij bij een vluchtpoging na een inbraak in zijn woonplaats werd neergeschoten door een agent, anderhalf jaar geleden. Ondanks dat de agent fout zat, wordt hij niet vervolgd. Regter heeft daar niet zo'n moeite mee.
De inbreker, die tegenwoordig een normale baan heeft, eiste aanvankelijk een schadevergoeding. Omdat het een langslepende zaak zou worden, zag hij er vanaf. "Natuurlijk heb ik een dubbel gevoel, omdat de agent ook niet vervolgd wordt, maar we moeten verder met ons leven. Ik heb mijn leven op de rails en heb geen zin meer in deze rotzooi."

Het bewuste moment
Regter weet nog wat er die avond gebeurde. "Ik was aan het werk in een woning. Dat deed ik vijf of zes keer per week. Ik ben gezien door een buurvrouw, die de politie heeft gebeld. De agent zag mij wegrennen, riep een keer dat ik moest stoppen, en schoot me daarna in mijn linkerbovenbeen." De Ossenaar liep schade op aan pezen, spieren en het bot.

Anderhalf jaar na dato gaat de politieman vrijuit. Maar de Bond van Wetsovertreders wil daar nog een stokje voor steken.  Regter: "Dat hoeft van mij allemaal niet. Die agent deed zijn werk en ik deed mijn werk. Het is het risico van het vak. Ik denk dat de agent niet zo'n goede conditie heeft en daarom snel schoot."

"Ik wil verder", zegt de Ossenaar. "Dit is anderhalf jaar geleden. Voor mij is deze zaak gesloten."
Meer over dit onderwerp:
bernard regter oss inbraak 112 brabant