De voorspellingen voor 2013: 'Prins Friso overlijdt aan infectie, PSV geen landskampioen'

OOSTERHOUT - 2013 gaat voor veel Brabanders financieel en emotioneel gezien een heel zwaar jaar worden. Dat voorspelt de Oosterhoutse waarzegster Ella Pierot. Haar tarotkaarten geven inzicht in wat het nieuwe jaar in petto heeft. Ondanks alle ellende die koningin Beatrix in 2012 al moest meemaken, brengt volgend jaar nog meer verdriet. "De in coma verkerende Prins Friso zal overlijden aan een infectie."
"Het nieuwe jaar zal de verdeeldheid tussen mensen vergroten. Als ik 2013 moet samenvatten, dan overheerst de negativiteit. Mensen gaan het moeilijk krijgen", voorspelt Pierot.

Brabantse economie
"Vandaag gaat het nog goed, maar morgen niet meer", is de pijnlijke conclusie die Pierot trekt na het leggen van haar tarotkaarten. "Er komt een domper aan voor heel veel mensen. Ze worden emotioneel diep geraakt omdat ze gedwongen thuis zitten. Vooral in het eerste kwartaal zie ik pijn. Met de rijke mensen gaat het wel goed. Zij leveren wel iets in, maar vergeleken met de armen in ons land hebben ze niets te klagen."

De crisis brengt een sprankje positiviteit. "Mensen groeien weer naar elkaar toe. Alhoewel het gebruik van sociale media blijft oplopen, kan dit ook uitgroeien tot meer sociale contacten."

Koninklijk Huis
2012 was een zwaar jaar voor de koninklijke familie. Prins Friso werd tijdens een skivakantie in Oostenrijk bedolven onder een lawine en raakte in een coma. Tot op de dag van vandaag is hij niet uit die coma ontwaakt en ligt hij in een Londens ziekenhuis. "Koningin Beatrix hield zich voor de buitenwereld sterk, maar is van binnen één brok verdriet", vertelt Pierot.

De Oosterhoutse waarzegster krijgt opeens een akelig gevoel wanneer ze de tarotkaarten voor prins Friso nader bekijkt. "Een infectie", verzucht ze. "De natuur gaat zijn werk doen. Een bacterie zal een einde aan het leven van Friso gaan maken. De stekker hoeft er niet uitgetrokken te worden."

Strenge winter
Net als in 2012 krijgen we aan het begin van het nieuwe jaar te kampen met een strenge winter. "Twee weken lang is er een knetterharde piek waarneembaar. Ik zie een strakblauwe lucht en een periode waarin veel wordt geschaatst." Toch moet het enthousiasme voor een Elfstedentocht worden getemperd. "Die komt er nét niet. Het gaat kantje boord worden. Op veel andere plaatsen kan wel worden geschaatst."

Natte zomer
De voorspellingen voor de zomer van 2013 zien er ook niet zo gunstig uit. "Ik voorzie een natte zomer. Het aanloopje ernaartoe is prima. Alleen in augustus wordt het warm. Veel mensen gaan op vakantie, maar wie van het Hollandse weer houdt kan net zo goed thuis blijven", adviseert Pierot.

Pierot ("Ik heb geen verstand van sport, maar mijn kaarten wel") voorspelt verder dat PSV op het nippertje de landstitel misloopt. Verder wist de waarzegster ons nog te vertellen dat het kabinet het in 2013 nog wel uithoudt. "Ze krijgen een zwaar jaar, vooral met de kwestie rondom de ziektekosten. Mensen kunnen straks hun premies gewoon niet meer betalen en daardoor loopt hun gezondheid achteruit."