Nieuwjaarsnacht rustig volgens autoriteiten, toch meerdere branden en vernielingen

EINDHOVEN - Tijdens nieuwjaarsnacht zijn er in Brabant meerdere branden en vernielingen geweest. De hulpdiensten zeggen dat de nacht is verlopen zonder grote problemen. Vermoedelijk heeft de aanhoudende regenval daar een rol in gespeeld.
De schietpartij bij restaurant Zenza in Breda en de vuurwerkravage in Roosendaal zorgden voor de meeste commotie.

Branden
Er waren een aantal branden. Zo brandde een kantine van een volkstuinencomplex aan de Oosterplasweg in Den Bosch helemaal uit. Een schuur aan de Brabanthoeven in Rosmalen ging ook in vlammen op. De oorzaak is nog niet bekend. Ook gingen er diverse auto's in vlammen op. Dat gebeurde in Tilburg op twee plekken: aan de Piushaven en in de Van Berkumstraat. In Breda en Oosterhout waren eveneens voertuigbranden tijdens de jaarwisseling. Ook in Veen gingen drie auto's in vlammen op.

In Diessen vloog een rieten dak van een woning in brand, In Geldrop woedde een schuurbrand aan het Lambertushof en in Nuland ontstond een brandje, in Gemeenschapshuis De Meent. In de Ferdinand Bolstraat in Oosterhout sloeg een brandje in de achtertuin over naar de woning. Dat zorgde voor veel schade.

Vernieling
Voor zover bekend is het aantal vernielingen meegevallen. In Bergen op Zoom werd een 28-jarige man gearresteerd omdat hij tegen een geparkeerde auto had staan trappen. In de Eindhovense wijk Stratum werd een pinautomaat opgeblazen. Het automaat is geheel vernield.

De pui van een tandartsenpraktijk in Berghem moest er ook aan geloven. In Veen gooide een 14-jarige jongen illegaal vuurwerk naar de politie, hij werd verhoord. In Tilburg sneuvelden er drie ruiten in de Hoevenseweg. Het gaat om twee ruiten van een bakkerij en een ruit van een naastgelegen woning.

Ondanks de branden en vernielingen, bleef het in de ziekenhuizen tijdens nieuwjaarsnacht relatief rustig.
Meer over dit onderwerp:
brandweer politie ambulance jaarwisseling 2013