Video

Dit jaar ook keverweekend in Budel

3 januari 2013 om 10:41
nl
Op 13, 14 en 15 september wordt in Budel weer een weekend gehouden voor de liefhebbers van de Volkswagen Kever. Het gaat 'Beautiful Budel - The VW Aircooled Festival' heten.
Geschreven door

Dit evenement staat los van het Internationaal Kever Weekend. Dit vindt in juni in Wanroij plaats en wordt georganiseerd door de Kever Club Nederland. Vorig jaar werd dat keverweekend voor het eerst in dertig jaar afgelast. De organisatie van het keverweekend dat in september in Budel wordt gehouden, berust bij enkele mensen die zich hebben afgescheiden van de Kever Club Nederland.
Beautiful BudelZij hebben hiervoor de stichting Beautiful Budel opgericht, inclusief een gelijknamige site. Het aankomende Budelse festival heeft behalve een nieuwe naam, ook een andere locatie gekregen: de velden aan de Schoordijk. Bij haar zoektocht naar onder meer een nieuwe locatie kreeg de stichting hulp van de gemeente Cranendonck, waar Budel onder valt.
Het bestuur van Kever Club Nederland schrapte de editie van 2012 vanwege zwaardere Europese veiligheidseisen en het financiële risico dat de organisatie zou lopen. De eerste Wanroijse editie staat op de agenda van 14, 15 en 16 juni. Dat weekend zijn er tal van activiteiten op recreatiecentrum De Bergen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.