Ruud van Nistelrooy is één van de drie Koningen in Marbella

MARBELLA - Oud-voetballer Ruud van Nistelrooy uit Geffen is zaterdag heilig in Marbella. Hij is verkleed als Balthasar, één van de drie Koningen. Dat laat hij weten via Twitter.

In Spanje is het traditie om cadeautjes te geven met Driekoningen, omdat op deze dag de Koningen ook cadeaus aan het kindje Jezus gaven.

Intocht
De dag ervoor wordt er in bijna alle plaatsen een intocht van de drie koningen georganiseerd, vergelijkbaar met de intocht van Sinterklaas in Nederland. Zo dus ook in Marbella, waar Van Nistelrooy samen met journalist Concha Montes en loco-brugemeester Felix Romero de rollen van de drie Wijzen vertolkt.

Van Nistelrooy en de twee andere koningen kwamen rond twaalf uur zaterdagmiddag per boot aan in de jachthaven van Marbella. Van Nistelrooy zette een foto op Twitter van het moment dat hij op de boot zat. Daarna begon de optocht. De drie Koningen reden in klassieke auto's door de belangrijkste straten.

Snoep en cadeaus
Van Nistelrooy bracht onder andere een bezoek aan het ziekenhuis. Hij had cadeautjes bij zich voor jong en oud. In totaal wordt er tijdens Driekoningen 16.000 kilo snoep uitgedeeld.

Bij sommigen schoot de actie van Van Nistelrooy in het verkeerde keelgat: via Twitter kreeg de oud-voetballer kritiek op zijn 'racistische' uitdossing.
Meer over dit onderwerp:
ruud van nistelrooy marbella drie koningen
Deel dit artikel: