Elf dagen geen treinverkeer rondom Den Bosch

7 januari 2013 om 18:18
nl
Vanaf 1 juli rijden er elf dagen geen treinen tussen Den Bosch en Utrecht. ProRail vervangt dan de ijzeren dubbelsporige brug bij de Dieze voor een betonnen met twee sporen. Dat maakte de spoorbeheerder maandag bekend. De NS zet in deze periode bussen in. Later wordt er nog een fly-over met een extra spoor bij geplaatst.
Geschreven door

De vervanging van de oude brug is volgens ProRail nodig om het aantal vertragingen terug te brengen. ''Nu moeten de treinen van Den Bosch naar Utrecht en Nijmegen over hetzelfde spoor. Dan moeten er iedere keer wissels omgezet worden en dat kost tijd. Straks hoeft dat niet meer'', vertelt een woordvoerder van ProRail.
Extra reistijdDe NS gaat bussen inzetten om de treinreizigers van Brabant naar Utrecht en Nijmegen te vervoeren. ProRail verwacht niet dat de treinloze periode rondom Den Bosch voor grote problemen gaat zorgen.
''Alle werkzaamheden zijn in de zomervakantie. Hierdoor belasten we zo min mogelijk treinreizigers. Daarnaast kondigen we het ruim van te voren aan zodat reizigers hier rekening mee kunnen houden.''




App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.