Amphia Ziekenhuis teruggefloten in conflict ambulancevervoer

9 januari 2013 om 15:51
nl
Het Amphia Ziekenhuis mag vervoer van patiënten tussen de vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur niet langer laten verzorgen door het particuliere Bronts Ambulance Service uit Bergen op Zoom. De rechter in Breda heeft de regionale ambulancedienst RAV Brabant gelijk gegeven, die dat in kort geding had geëist.
Geschreven door

Ook volgens de rechter moet het ziekenhuis bij wet alle ambulancevervoer laten verzorgen door de regionale ambulancedienst.
Het Amphia Ziekenhuis moet van de rechter binnen zeven dagen de relatie met de particuliere ambulancedienst beëindigen. Eventueel al geboekte ritten mogen gedurende die tijd nog door vervoerder uit Bergen op Zoom worden uitgevoerd. Daarna moeten alle ritten weer worden verzorgd door de regionale ambulancedienst, anders moet het ziekenhuis 500 euro dwangsom per overtreding betalen.
Betere deal met particuliere ambulancedienstHet Amphia Ziekenhuis vond het ambulancevervoer door de regionale ambulancedienst tussen de verschillende locaties onnodig duur en kon een betere deal met de particuliere ambulancedienst sluiten.
Bronts Ambulance Service uit Bergen op Zoom verzorgt sinds 15 oktober het vervoer van patiënten tussen de vier vestigingen van het Amphia Ziekenhuis in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. Het gaat om vooraf gepland vervoer van patiënten die bijvoorbeeld voor onderzoek, behandeling of therapie in een andere locatie moeten zijn.
Alleen spoedeisend vervoer niet rendabelMaar volgens de Tijdelijke wet ambulancezorg mag per veiligheidsregio alleen de regionale ambulancevoorziening ambulancediensten draaien. Voor de regio Brabant Midden-West is dat RAV Brabant MWN.
De wetgever heeft er volgens de rechter bewust voor gekozen om zowel acuut en gepland ambulancevervoer bij één vervoerder te concentreren. Want alleen maar spoedeisende ambulancezorg is niet rendabel en de ambulancedienst moet voldoende ritten maken om de het personeel vaardig te houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.