Boomspecialist Henry Kuppen: 'Nieuw middel tegen processierups veelbelovend'

10 januari 2013 om 17:49
nl
Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen hebben een nieuwe bestrijdingsmiddel ontdekt tegen de eikenprocessierups. De haartjes van de rupsen kunnen bij mensen uitslag veroorzaken. Henry Kuppen van Kuppen Boomverzorging uit Mill is voorzichtig positief.
Geschreven door

De onderzoekers ontdekten een stof waarmee de diertjes kunnen worden misleid. En dat biedt een gewenst alternatief voor chemische bestrijdingsmanieren, meent Kuppen. "Je verwart de rups, waarna het beestje vanzelf sterft. Je hoeft dus geen bestrijdingsmiddel aan te brengen. Bovendien werkt het middel alleen op eikenprocessierupsen."
ChemischDat is bij andere middelen wel anders. "Chemische bestrijdingsmiddelen zijn erg schadelijk voor het milieu. Daarmee dood je in principe alle levensvormen in een omgeving. Er zijn minder ernstige alternatieven, maar die hebben nog steeds een schadelijk effect op meer dan alleen processierupsen."
EnthousiastKuppen is voorzichtig positief. "Het blijft natuurlijk een onderzoek en het is ook zeker niet de enige nieuwe methode met potentie. Dit middel is bovendien nog niet volledig in de praktijk getest. Als echt blijkt dat het werkt, dan pas kan ik volledig enthousiast zijn. Maar het is een veelbelovende ontwikkeling, dat zeker."   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.