Video

Tilburgse automobilist vervolgd voor dodelijk ongeluk studente Maaike Ligtenberg

11 januari 2013 om 11:20
nl
De automobilist die in 2011 op de Cityring in Tilburg een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij de 22-jarige studente Maaike Ligtenberg overleed, wordt strafrechtelijk vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Breda vrijdag bekend gemaakt. De Tilburger zou te hard hebben gereden waardoor hij de fietsster niet meer kon ontwijken.
Geschreven door

Maaike Ligtenberg fietste op 15 november 2011 op de kruising van het Stadhuisplein met de Bisschop Zwijsenstraat toen ze werd aangereden. De studente uit Boxtel overleed vrijwel direct aan haar verwondingen. De 19-jarige automobilist werd na het ongeluk aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij niet had gedronken. Veel mensen zagen het ongeluk gebeuren.
StudentenlevenIn het Tilburgse studentenleven werd geschokt gereageerd op het overlijden van de studente. Ligtenberg was lid van studentenvereniging Plato. De vereniging hield vorig jaar tijdens haar 25-jarige bestaan een herdenking voor de overleden studente.
De gemeente heeft de kruising, die bekend stond als gevaarlijk, inmiddels aangepakt. De rechtszaak tegen de automobilist dient op 8 februari.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.