NXP schrapt negentig banen in Eindhoven

14 januari 2013 om 16:49
nl
De Eindhovense computerchipfabrikant NXP is van plan om wereldwijd tussen de 700 en 900 banen te schrappen, waarvan 150 in Nederland. Het gaat vooral om ondersteunende functies. De onderzoeksafdelingen en de productie in de fabrieken worden niet getroffen door de ontslagronde.
Geschreven door

Van de circa 150 banen die in Nederland verloren zullen gaan, verdwijnen er ongeveer 90 bij de vestiging in Eindhoven en 60 in Nijmegen.
BezuinigingDe ontslagronde van tussen de 700 en 900 banen maakt deel uit van een bezuinigingsoperatie. Volgens NXP-directeur Guido Dierick is alles erop gericht om efficiënter te gaan werken. De bezuinigingen zijn volgens Dierick nodig omdat de prijzen voor computerchips onder druk staan. De concurrenten van NXP voeren prijsverlagingen door, waardoor ook het Eindhovense bedrijf moet gaan snijden.
NXP verwacht dat niet valt te ontkomen aan gedwongen ontslagen, maar kan nog geen aantallen noemen. Het merendeel van de ontslagen van in West-Europa, de Verenigde Staten en Europa.
InnovatieVooral op ondersteunende afdelingen als ICT en logistiek management wordt bezuinigd. De afdeling innovatie blijft gespaard. "We ontzien research& development-afdelingen'', aldus het bedrijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.