Video

Vrienden brengen als eerbetoon carnavalskraker uit van overleden Tilburgse zanger Peter Smulders

16 januari 2013 om 13:00
nl
Ruim een maand na het overlijden van de Tilburgse feestzanger Peter Smulders, is er een carnavalsversie uitgekomen van zijn bekende nummer 'Hé Hallo Mooie Meid'. Vrienden van de zanger maakten het lied met de band die Peter vorig jaar inzong.
Geschreven door

Het nieuwe nummer is sinds dinsdag te beluisteren op YouTube en op Facebook en is vanaf deze week ook te downloaden.
CarnavalskrakerJohn Beerens, vriend van wijlen Peter en initiatiefnemer van het carnavalsnummer, hoopt Peter de carnavalskraker te gunnen die hij verdiend. "Het lied is in overleg van met de familie gemaakt. Peter zei altijd tegen zijn vrouw en kinderen, dat hij na zijn dood met de ultieme hit zou komen", aldus Beerens. Beerens hoopt dat het lied overal te horen is tijdens het carnaval en in de wintersportgebieden. De opbrengst van de singel gaat naar de Hartstichting.
In de videoclip die op internet staat, komen foto's voorbij van dames die Peter Smulders een warm hart toedroegen. "Peter had natuurlijk 'iets' met mooie meiden", zegt John Beerens met een knipoog. "We hebben dames opgeroepen om hun foto naar ons te mailen, zodat we die in de clip konden verwerken. Er is bewust voor gekozen om geen foto's van nabestaanden te tonen", aldus de initiatiefnemer van het carnavalslied.
3 Uurkes VurrafDe zanger stond met 'Hallo mooie meid' in 1995 in de tipparade. Daarnaast genoot hij bekendheid als carnavalszanger. De afgelopen jaren was hij met carnavalsvereniging Veul Gère onder meer te horen en te zien in het carnavalsprogramma 3 Uurkes Vurraf van Omroep Brabant.
Peter Smulders overleed maandag 10 december in zijn slaap aan een hartstilstand. Hij werd 66 jaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.