Wijkagent Oss neemt het op voor politiechef Vissers

16 januari 2013 om 14:44
nl
Ben Post, wijkagent in Oss, vindt het goed dat politiechef Hans Vissers zich durft uit te spreken over de hoge verkeersboetes.
Geschreven door

Ook hij vindt dat de verhouding tussen boetes voor misdrijven en verkeersovertredingen zoek is en liet dat dinsdag via Twitter weten.
Vrijheid van meningsuitingDat minister Opstelten Vissers op de vingers heeft getikt voor zijn uitspraak, vindt Post onnodig. "Ik vind dat een korpschef gewoon zijn mening moet kunnen geven. We leven toch in een land waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang een politiechef zijn mening beargumenteerd, is er wat mij betreft niets aan de hand."
Vissers deed zijn uitspraak in een interview met een Omroep Brabant-verslaggever. Opstelten zei na dat interview in de Tweede Kamer dat Vissers zich niet moet bemoeien met de hoogte van boetes en gewoon moet regelen dat de politie het dagelijkse werk uitvoert.
Verhouding klopt nietOnder agenten wordt er volgens Post regelmatig gesproken over de hoge boetes. Zelf vindt hij dat die niet verlaagd hoeven te worden, maar dat de boetes voor bijvoorbeeld diefstal flink omhoog moeten. "Nu krijg je bijvoorbeeld voor het weghalen van een fiets een boete van 200 euro en als je door rood rijdt, moet je 220 euro betalen. Die verhouding klopt niet."
Het is niet de eerste keer dat de wijkagent zich via Twitter uitlaat over politieke kwesties. Eerder had hij op twitter weinig goede woorden over voor snelrechtzittingen in verband met geweld tijdens Oud en Nieuw en de vaak lage straffen die dan aan daders wordt gegeven:
"Rechter legt werkstraf op nav geweld Oud en Nieuw Den Haag. Ga eens in zo'n nacht mee met de politie, zou een eyeopener kunnen zijn....Ik denk dat zo'n rechter van schrik wegrent, als ze het van dichtbij in het echt meemaken."
Hart op de tongVolgens Post heeft hij tot nu toe weinig problemen gehad door zijn uitlatingen: "Ik word er weleens op gewezen dat niet iedere uitspraak die ik op Twitter doe even handig is, maar ik heb nu eenmaal het hart op de tong."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.