Ex-voetballer Rob Oomens: 'Ik hoop dat Erik Pieters niet hetzelfde hoeft door te maken'

TILBURG - PSV'er Erik Pieters sloeg vrijdagavond met zijn hand door een ruit na een rode kaart. Mogelijk is daarbij zijn slagader geraakt. Wat kan dat betekenen voor zijn carrière? Ex-Willem II'er Rob Oomens uit Dongen maakte iets soortgelijks mee. Hij kan nu niet meer voetballen. "Ik hoop dat Pieters niet hetzelfde hoeft door te maken."

"Toen ik zag dat Pieters zijn hand door de ruit sloeg en er overal bloed lag, schoten de beelden van mijn eigen ongeluk meteen door mijn hoofd. Alle herinneringen kwamen weer naar boven", zegt Oomens tegen Omroep Brabant.

'Niet dezelfde situatie'
Oomens kreeg in 2005 een ongeluk waarbij de pezen en slagaders van zijn onderarm volledig waren doorgesneden. Hij was zijn vissenkom aan het schoonmaken. Die ging kapot en de scherven joegen door zijn arm. "Ik weet dat het natuurlijk niet dezelfde situatie is als met Pieters, maar als ik naar de beelden op tv kijk roept dat wel herinneringen op. Vooral dat bloed."

Oomens kan nu niet meer voetballen. "Ik mag van de dokter niet te lang buiten zijn met mijn arm. De doorbloeding is verre van optimaal. Ik krijg niet voldoende bloed in mijn vingers om ze warm te houden. Dat zou betekenen dat ze kunnen afsterven. De dokter stelde mij voor de keuze: of verder voetballen of een redelijk goed functionerende arm en hand. Het is wel duidelijk welke keuze ik heb gemaakt."

'Hoop dat schade meevalt'
De ex-voetballer van Willem II bracht negen dagen door in het ziekenhuis. "Ik ben in totaal acht keer geopereerd aan mijn arm. Daarna heb ik lang moeten revalideren. Ik hoop echt dat Pieters dat allemaal niet hoeft door te gaan en dat de schade meevalt."

'Zes pezen en zenuw beschadigd'
In het televisieprogramma Studio Sport zei presentator Jack van Gelder zondag dat zes pezen en een zenuw van Pieters zijn beschadigd. Hij zou er voor de rest van het seizoen uitliggen. PSV gaat Pieters in ieder geval aanpakken voor zijn woede-uitbarsting.

Over die uitbarsting van Pieters is Oomens duidelijk. "Het is een domme actie van hem, maar dat zal hij zelf nu ook wel weten. Die jongen heeft potentie om het ver te schoppen als voetballer. Dan moet je voorzichtig zijn met je lichaam."
Meer over dit onderwerp:
rob oomens erik pieters psv ruit rode kaart voetbal
Deel dit artikel: