Afkeer en ongeloof om filmpje zware mishandeling Vestdijk Eindhoven

EINDHOVEN - Roerloos bleef hij liggen op straat, in elkaar geschopt en geslagen door acht mannen. Je maag draait ervan om. De zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven zorgt voor geschokte reacties op het internet. De politie is op zoek naar de acht daders.
De mishandeling gebeurde op de Vestdijk in Eindhoven. Opsporingsprogramma Bureau Brabant toonde maandag beelden van de mishandeling. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding en verwondingen aan zijn mond en kaak op.

'Lafaards'
Op het internet verschijnen reacties vol walging en ongeloof. Sommige mensen balen dat ze de daders niet herkennen. Wieke Cornelissen laat weten: "Ik zou willen dan ik iemand herkende... Wat een stel lafaards... Hoop dat ze snel gepakt worden!" Per mail zegt Wendy van Samang: "Jammergenoeg kan ik de gezichten niet herkennen, zoals vele Eindhovenaren zullen denken."

Behalve afschuw, is er ook medeleven. Op forum Nujij.nl zegt nicelive: "Gruwelijke beelden...Ik wens die jongen en zijn fam. heel veel sterkte toe ,hoe verwerk je zo'n aanslag?" Edwinvdk laat op ons eigen forum weten: "Ik wens het slachtoffer en diens familie heel veel sterkte toe. Het zal je maar overkomen."

Video massaal verspreid
Een aantal mensen wil graag dat zoveel mogelijk mensen het filmpje zien, in de hoop dat iemand wordt herkend. Op Facebook kan dat bijvoorbeeld door een bericht te 'delen'. Op die manier zien de mensen met wie je bevriend bent, het bericht ook. Twitteraars kunnen de boodschap overnemen door te 'retweeten'.  "Wie herkent ze?" vraagt een twitteraar. @Jubilee_79 zegt: "Herkent iemand deze totaal idioten? Graag even bellen met de politie!"

Ralph van Dooren laat weten blij te zijn met de belangstelling voor het filmpje. "Goed om te zien dat bijna mijn hele Facebookkring de beelden deelt om dit zo snel mogelijk op te lossen!" Ook de Twittervolgers van Nancy van Loon 'retweeten' het filmpje massaal: "Mijn hele timeline deelt de video van @omroepbrabant #goeiezaak Ik ben heel benieuwd of het resultaat heeft. Mag er ook ingezoomd worden?"

Ook zangduo Nick en Simon uit Volendam roept via Twitter op om de video te verspreiden. Maandagavond was het bericht al 280 keer gedeeld. Meer bekende Nederlanders sprongen in de bres om de video te verspreiden. Acteur Nasrdin Dchar uit Steenbergen zegt: "Kunnen we er met z'n allen alsjeblieft voor zorgen dat deze groep zielige pubers worden opgepakt?"