Sligro in Veghel maakt bijna 70 miljoen euro winst in 2012

24 januari 2013 om 08:45
nl
Supermarktbedrijf en groothandel Sligro in Veghel heeft vorig jaar bijna 70 miljoen euro winst geboekt. Dit is 9 miljoen minder dan de winst die in 2011 werd behaald. Het bedrijf lijdt onder de moeilijke economische omstandigheden en een zwak consumentenvertrouwen.
Geschreven door

Daarin wordt de komende tijd geen verandering verwacht, aldus de directie van Sligro. De omzet van Sligro steeg in 2012 wel met 1,9 procent naar 2,46 miljard euro.
SupermarktenVooral de 130 EMTE-supermarkten van Sligro hadden de eerste helft van vorig jaar last van de crisis. De resultaten daalden met 3 miljoen tot 4 miljoen euro. Sligro verwacht dat de prestaties van de supermarkten dit jaar hooguit stabiel zullen zijn.
In de groothandel voorziet Sligro dat de resultaten dit jaar zulllen dalen. Zowel voor de supermarkt- als de groothandelsactiviteiten verwacht Sligro dit jaar felle concurrentie.
Geen ontslagenVolgens financieel topman Huub van Rozendaal is Sligro niet van plan is om in het personeelsbestand te snijden om de kosten te drukken. "Wij zijn in de loop van het jaar nog veel sterker aan de omzet gaan trekken en scherper gaan opereren. Dit leidt tot veel extra daadkracht en energie. Een positieve benadering is beter dan een negatieve en het personeelsbestand blijft voorlopig gelijk''.
De overname van de groothandelsactiviteiten van snackfabrikant Van Oers in Boxtel zal in de eerste helft van 2013 op het resultaat drukken, meldde Sligro. Dat is het gevolg van de kosten die voor de integratie worden gemaakt. Van Rozendaal verwacht dat het effect hoogstens 1 á 2 miljoen euro zal zijn. Sligro verwacht dat Van Oers vanaf 2014 gaat bijdragen aan de winst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.