Video

Officiële KNSB-toertocht in Vught voor maximaal drieduizend schaatsers

25 januari 2013 om 10:45
nl
Geen urenlange rit naar het noorden en niet in de rij voor een Giethoorns bruggetje. IJsfanaten en schaatsers komen vrijdag goed aan hun trekken in eigen provincie. Plas de IJzeren man is namelijk het toneel van de eerste officiële Brabantse toertocht van het jaar. Op ijshockeyschaatsen, noren of botjes, ruim 2000 schaatsers genoten van het ijs bij Vught.
Geschreven door

Het ijs was donderdag nog net te dun, maar dankzij de veegacties van de Vughtse IJsclub groeide de dikte vannacht tot dertien centimeter. Dik genoeg voor een officiële toertocht met een route van  drie en een halve kilometer lang.
Geen Giethoornse taferelenOm taferelen zoals in Giethoorn te voorkomen houdt de ijsclub de drukte nauwlettend in de gaten. "Als er twee duizend officieel ingeschreven schaatsers zijn gaan de toegangswegen dicht",  vertelt Aad Smid van de Vughtse IJsclub". Zo ver komt het niet, de route vult zich aardig maar te drukt wordt het niet.
TestterreinDe ijsbaan is ook het proefterrein van Roel Kuipers, hij ontwikkelde een blokje dat een val door een scheur in het ijs kan voorkomen. "het blokje zorgt ervoor dat je niet te ver in de scheur schiet en daardoor valt." Zijn proef-ijs-konijn Nicoline van Eupen is blij met de blokjes. "Ik heb al verschillende schaatsers onderuit zien gaan, maar ik kon gewoon door schaatsen!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.