Politici willen nieuwe inspraak over invulling GZG-terrein Den Bosch

25 januari 2013 om 12:35
nl
Iedereen die ooit heeft deelgenomen aan de inspraakrondes voor het terrein van het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch moet een tweede kans krijgen. Dat schrijven de drie politieke partijen Leefbaar, Bosch Belang en Knillis.
Geschreven door

De plannen voor dat terrein zijn door de crisis zo veranderd dat er eigenlijk iets nieuws op tafel ligt waarvoor opnieuw een inspraakronde moet worden gehouden, aldus de politieke partijen.
De invulling van het terrein waar nu nog de gebouwen van het voormalige Groot Ziekengasthuis staan, is één van de grootste bouwprojecten in Den Bosch. De verandering zal het winkelcentrum van Den Bosch drastisch veranderen.
Bijenkorf haakt waarschijnlijk afIn het nieuwe plan komen vooral veel minder nieuwe winkels. Dat betekent waarschijnlijk dat publiekstrekkers als de Bijenkorf en de Mediamarkt afhaken. De plannen voor een nieuwe bibliotheek en het stadsarchief gaan wel door.
Volgens Leefbaar, BB en Knillis heeft dit zulke grote gevolgen voor de middenstanders in de stad dat er opnieuw een hearing moet worden gehouden voordat de politiek zich uitspreekt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.