Vrouw in Boxtel mogelijk geëlektrocuteerd door defect in stroomvoorziening

25 januari 2013 om 15:11
nl
De politie weet nog niet hoe een 20-jarige vrouw is overleden in haar huis aan de Koevoortseweg in Boxtel. Een huisgenoot vond haar donderdagavond dood in de badkamer. De politie denkt dat ze geëlektrocuteerd is door een defect in de stroomvoorziening. Volgens Camelot Leegstandbeheer is het pand de afgelopen zes weken nog een keer gecontroleerd.
Geschreven door

Gewaarschuwde hulpverleners reanimeerden de vrouw maar het was te laat. De familie is donderdagavond in kennis gesteld. Het lichaam van de vrouw werd in beslag genomen om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. .
Uit onderzoek van de technische recherche blijkt dat er elektrische spanning op de badkamer stond. De politie onderzoekt nog wat de precieze oorzaak van die spanning was. Het lichaam van de vrouw is vrijdag vrijgegeven.
Beheerder pand werkt mee aan onderzoekCamelot Leegstandbeheer is de beheerder van de woning. Woordvoerder Bob de Vilder zegt volledig mee te werken met de politie aan het onderzoek naar de toedracht. "We hebben het pandverslag aan de politie overgedragen", zegt hij tegen Omroep Brabant. "In dat verslag worden alle werkzaamheden en controles aan het pand bijgehouden."
"Gemiddeld komen we elke zes weken langs om controles aan onze panden uit te voeren. Dat moet ook wel want vaak gaat het om oude gebouwen." De vrouw woonde ongeveer een halfjaar in het huis. De Vilder zegt dat een pand pas bewoonbaar wordt verklaard wanneer er aan bepaalde protocollen wordt voldaan. Of in dit geval aan alle protocollen is voldaan, kon De Vilder in het belang van het onderzoek niet zeggen.
Medeleven"Wij controleren op alle veiligheidsaspecten. We zijn ISO-gecertificeerd en hebben een keurmerk hoog te houden. Veiligheid is voor ons heel erg belangrijk. Zeker ook omdat we meer dan tienduizend bewoners door heel Europa hebben." De Vilder zegt nu te wachten op de onderzoeksresultaten. "Natuurlijk voelen we ons verantwoordelijk voor de bewoners, we vinden het verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar nu wachten we even de officële resultaten af, voordat we verder gaan met deze zaak", sluit hij af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.