Ministerie blundert met lijst en vergeet ontslagvergoeding Catharina Ziekenhuis Eindhoven

26 januari 2013 om 19:52
nl
De lijst van topverdieners in de (semi-)publieke sector die aan de Tweede Kamer is gestuurd door minister Plasterk is onjuist en onvolledig. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Zo is de ontslagvergoeding van Lenny Berkers, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, niet vermeld.
Geschreven door

Berkers stapte in 2011 op bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Ze kreeg een ontslagvergoeding van 113.000 euro, maar dat werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken vergeten.                                
'Er is een fout gemaakt'RTL Nieuws trof in totaal dertien gevallen aan die onvolledig of niet genoemd waren. Elf grootverdieners staan voor een te laag bedrag op de lijst, omdat hun ontslagvergoeding werd genegeerd. Twee grootverdieners ontbreken op de lijst. Bij 26 grootverdieners is hun ontslagvergoeding niet vermeld.
Op de lijst ontbreekt onder meer de ontslagpremie van 450.000 euro voor een directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Met de vergoeding erbij zou de ex-directeur op de tweede plaats van grootverdieners in Nederland staan, na Erik Staal van woningcorporatie Vestia.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken geeft tegen RTL toe een fout te hebben gemaakt bij het opstellen van de lijst. De publieke en semipublieke instellingen hebben de gegevens wel juist aangeleverd, aldus het ministerie.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.