Nieuwe regels coffeeshopbezoek Eindhoven

31 januari 2013 om 18:04
nl
De gemeente Eindhoven heeft de regels voor coffeeshopbezoekers aangepast. Daarmee hopen de gemeente, de politie en justitie meer duidelijkheid te scheppen in het woud aan regels dat in Nederland wordt toegepast sinds de wietpas zijn intrede deed.
Geschreven door

In Eindhoven mogen voortaan drugs verkocht worden aan mensen die zich kunnen legitimeren met een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs.
Ook mensen met een geldige verblijfsvergunning en identiteitsbewijs mogen klant worden. En mensen die een buitenlands paspoort hebben en kunnen bewijzen dat ze in Nederland wonen, wordt ook geen strobreed in de weg geleg. De politie zal regelmatig controleren.
Dat betekent dat buitenlanders die niet in Nederland wonen in Eindhoven niet welkom zijn in de coffeeshop.
Ook komt  de eis te vervallen om je te laten inschrijven met een uittreksel uit de Gemeentelijke Basis Administratie te vervallen. Daar werd in Eindhoven overigens al nooit op gecontroleerd.
Reguliere cannabisteeltEindhoven wil nog steeds een proef met reguliere cannabisteelt. Minister Opstelten heeft nog steeds niet gereageerd op dat verzoek. Om te voorkomen dat dat plan bij voorbaat wordt ondermijnd wil de gemeente de legitimatieplicht wel handhaven. En daar zijn nu nieuwe regels voor gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.