'Proef NL-Alert niet honderd procent goed verlopen'

4 februari 2013 om 17:03
nl
De proef met NL-Alert is maandag in Noordoost-Brabant niet honderd procent goed verlopen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Noordoost hebben niet alle masten in de regio het waarschuwings-sms'je om twaalf uur verstuurd. De precieze resultaten van de test zijn volgens de woordvoerder nog niet bekend.
Geschreven door

De Veiligheidsregio's Brabant-Zuidoost en Midden- en West-Brabant willen nog niks zeggen over het verloop van de proef. De resultaten worden volgens een woorvoerder eerst landelijk bekeken. In alle 25 Nederlandse veiligheidsregio's zijn maandag de eerste controleberichten van NL-Alert verstuurd. Zo moet duidelijk worden of mensen hun mobiele telefoon goed hebben ingesteld om de berichten te ontvangen.
11 miljoen mobieltjesIn heel Nederland zijn zo'n 11 miljoen mobieltjes aangesloten op NL-Alert, maar nog lang niet alle telefoons kunnen de berichten ontvangen. Dat geldt onder meer voor de iPhone van Apple en mensen die Vodafone als provider hebben.
NL-Alert wordt in de toekomst gebruikt om mensen een tekstbericht te sturen als ze zich in de buurt van een ramp of andere calamiteit bevinden. De test met het alarmeringssysteem wordt op de eerste maandag van mei en de eerste maandag van november herhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.