FC Den Bosch wint Brabantse derby van FC Eindhoven

DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van FC Eindhoven. Tom van Weert wist twee keer te scoren.

Van Weert zette de Bosschenaren met een mooie omhaal op voorsprong in de eerste helft. Anthony van den Hurk, tot voor een paar weken nog spelend voor Den Bosch scoorde voor FC Eindhoven de gelijkmaker.

Wedstrijd van de debutanten
Na de rust kregen beide ploegen genoeg kansen op meer doelpunten. Den Bosch verprutste er veel maar scoorde uiteindelijk nog tweemaal. Eerst was het de 18-jarige debutant Anthony Biekman die de 2-1 maakte. Randy Wolters zag zijn stiftje op de paal belanden maar de bal werd alsnog binnen gegleden door Biekman. In de laatste minuut deelde Tom van Weert de genadeslag uit: 3-1.

De debuterende Anthony Biekman was zielsgelukkig met zijn doelpunt. Hij werd ook uitgeroepen tot 'Man of the Match'. "Het is natuurlijk prachtig als je zo kunt debuteren. Op de tribune zaten mijn vader en mijn neef en mijn moeder heeft het vanuit de hemel natuurlijk ook gezien", zei Biekman na afloop.

Biekman was niet de enige debutant. Bij FC Eindhoven stond de van PSV overgekomen Vinnie Vermeer (17) voor het eerst in de basis. Zijn gevoel over de wedstrijd was iets anders. "Ik ben natuurlijk blij dat ik mijn debuut gemaakt heb, maar het gevoel van teleurstelling overheerst toch wel omdat wij verloren hebben."
Deel dit artikel: