Debuut hockeysters Keetels, Van den Assem en Pheninckx in Oranje: 'Even wennen'

5 februari 2013 om 11:57
nl
Marloes Keetels en Ireen van den Assem van HC Den Bosch en Malou Pheninckx uit Oosterhout hebben maandag hun debuut gemaakt in het Nederlands vrouwenhockeyteam. Zij speelden mee in de oefeninterland van Oranje tegen Australië. Dat duel eindigde in 2-2.
Geschreven door

Maartje Paumen scoorde een van de twee Oranjetreffers. De andere goal kwam op naam van Kelly Jonker.
"Het was heel bijzonder met het echte grote Nederlands elftal te spelen", vertelt Keetels aan Omroep Brabant. Ze merkte wel verschil met het spelen in Jong Oranje. "Het was even wennen dat alles sneller moet en het spel harder is. Ervaren internationals zijn veel sterker aan de bal en Australië speelt ook erg fysiek. Maar het was heel gaaf en leuk!"
'Shirt weer inleveren'Grote vraag is wat Keetels gaat doen met het shirt dat ze droeg tijdens haar eerste interland met het 'grote Oranje'. "Volgens mij moeten we die gewoon weer inleveren bij de manager", vertelt de Schijndelse middenvelder. "Maar een foto heb ik wel hoor!"
De Nederlandse hockeysters doen in Zuid-Afrika mee aan een vierlandentoernooi. Dinsdag treft Oranje Engeland. Woensdag volgt de confrontatie met gastland Zuid-Afrka. Zuid-Afrika won maandag de eerste wedstrijd tegen Engeland met 4-1.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.