TROTS Tilburg wil dronken jongeren met loeiende sirenes thuisbrengen

5 februari 2013 om 16:44
nl
De Tilburgse fractie van Trots op Nederland wil dat Tilburgse ouders voortaan midden in de nacht wakker gebeld worden als hun kind dronken in de stad rondloopt en overlast veroorzaakt. Als de ouders hun kroost niet komen ophalen, worden de jongeren met loeiende sirenes en zwaailichten thuisgebracht. "Met alle toeters en bellen die we kunnen verzinnen", aldus fractievoorzitter Joost van Puijenbroek.
Geschreven door

Dronken jongeren worden in het plan van TROTS naar het politiebureau gebracht en de ouders kunnen hen dan 's nachts op komen halen. "Als ouders dat weigeren, is de reactie van de politie heel simpel: dan brengen wij het kind thuis en doen we dat met alle toeters en bellen die we kunnen verzinnen. Die zetten we aan de voorkant van de straat aan en wordt hun kind met loeiende sirenes en zwaailichten thuisgebracht", aldus Van Puijenbroek.
Wakkere OudersDaarna krijgt de jongere een straf opgelegd via Buro Halt. Dit plan bestaat al onder de titel 'Wakkere Ouders' en wordt al uitgevoerd in verschillende gemeenten in Noord-Holland.
"Het 'pek-en-veren' is vooral een stok achter de deur. Het gaat erom dat we de ouders willen wijzen op hun verantwoordelijkheden.", aldus Van Puijenbroek. 
De fractie van TROTS gaat burgemeester Noordanus na carnaval vragen het project ook in Tilburg te starten. Dat zou dan voor het einde van de zomer moeten ingaan.
OpgeblazenOverigens kwam de fractie van TROTS vorig jaar zelf in opspraak toen dronken fractieleden overlast veroorzaakten op een terras in Tilburg. Volgens fractievoorzitter Joost van Puijenbroek was dat verhaal opgeblazen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.