Reggae Sundance in Eersel komt terug met speciale gast Ziggy Marley

8 februari 2013 om 12:15
nl
Reggaeliefhebbers kunnen in augustus weer terecht in het Eersel waar festival Reggae Sundance na een pauze van vier jaar terugkeert. Ziggy Marley, de oudste zoon van legende Bob sluit het evenement op het E3-Strand af. Dat maakte organisator Panic Productions vrijdag bekend.
Geschreven door

Reggae Sundance werd in 2008 voor het laatst gehouden. Het tweedaagse evenement stond bekend als een van de meest toonaangevende openluchtreggaefestivals in Europa, met duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.
'Toch weer begonnen'De organisatie besloot destijds uit financiële overwegingen te stoppen. "Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan'', zegt een van de initiatiefnemers. "Er is eigenlijk geen groot landelijk reggaefestival meer. En die leegte werd steeds meer voelbaar.'' Het evenement duurt dit jaar een dag. "Maar als de animo groot genoeg is, kan dat in de toekomst weer snel uitbreiden.''
Op de veertiende editie van het festival, dat op 10 augustus plaatsvindt, is plek voor zo'n 20.000 bezoekers. Naast Ziggy Marley is ook de Duitse reggaeband Gentleman gestrikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.