PSV geeft voorsprong tegen tien man Vitesse weg

9 februari 2013 om 21:45
PSV heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen Vitesse. In Arnhem werd het 2-2. PSV kwam tweemaal op een voorsprong, via Dries Mertens en Georginio Wijnaldum, maar even zo vaak was het de topscorer van de eredivisie, Wilfried Bony die namens Vitesse gelijk maakte.

Met Oscar Hiljemark als debutant in de basis speelde PSV een uur lang soeverein in Arnhem. Hiljemark maakte indruk met de vele meters die hij op het middenveld maakte. De geel-zwarte formatie van Rutten slaagde er de eerste helft geen moment in om Bony te bereiken.     De Ivoriaan, die de laatste weken node werd gemist in Arnhem, was toch voor rust één keer dicht bij een doelpunt. Na een afgeslagen vrije trap raakte Bony in de 27e minuut met een spectaculaire omhaal de bovenkant van de lat. Verder kwam het gretige PSV nauwelijks in de problemen. De Eindhovenaren joegen Vitesse over het hele veld op en loerden op de kansjes die vanzelf kwamen.
De 0-1    Na bijna 20 minuten dwong Dries Mertens een strafschop op toen hij in het zestienmetergebied over het been van Frank van der Struijk ging. De Belg ontfermde zich zelf met succes over dat buitenkansje: 0-1.
Vitesse toonde in de tweede helft echter aan over veerkracht te beschikken. De mannen van Rutten slaagden er steeds meer in onder de druk van PSV uit te voetballen en namen daardoor langzaam maar zeker het initiatief over.     Een kwartier voor tijd werd Vitesse beloond voor de wijze waarop het zich wist op te richten. Scheidsrechter Pol van Boekel wees naar de stip nadat Mike Havenaar onderuit was getrokken door Marcelo, Bony bleef koel vanaf 11 meter: 1-1.
Vitesse met 10 man langszijHet antwoord van PSV volgde echter binnen twee minuten. Wijnaldum sneed door het hart van de Vitesse-defensie en passeerde vervolgens Velthuizen: 1-2. Met tien man knokte de thuisclub zich echter alsnog weer langszij, met dank aan het Ivoriaanse fenomeen. Even daarvoor had Theo Janssen een directe rode kaart gekregen.